كيف بطبخ الرز ؟ - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 02-10-2007, 12:53 PM
  #4
ماريا
عضو المنتدى الفخري
 الصورة الرمزية ماريا
تاريخ التسجيل: Jul 2006
المشاركات: 10,538
ماريا غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة kokar_2001
حبيبتى انا بعمله كالاتى بسخن حوالى معلقة كبيرة زيت زرة و اضع عليها 1 1\2 كوب ماء و اضع التوابل اللى احب احطها يعنى ممكن مرة كركم + قرنفل + حبهان + ورق اللورى و مرة قرفة يعنى على حسب انتى بتحبي انهى طعم و اكون غاسلة كوب من الرز و منقوع فى الماء ان شاء الله 5 دقائق او حتى لحد ما الماء يغلى و لما الماء يغلى احط الرز و اقلبه و اغطى الحلة و استنى لحد لما الماء يكون فوق الرز مباشرة اهدى النار عليه جدا و اتركه لحد ما يستوى و لما يستوى اطفى النار و اقفل الغطاء بتاع الحلة نصف قفلة عشان البخار يطلع و مبنزلش على الرز و بيكون كل حبة لوحدها

و معلش يا حبيبتى عندنا مثل فى مصر بيقول يموت المعلم ولا يتعلم يعنى المعلم اللى بجد على طول بيتعلم و لما حتى يموت بيكون لسة متعلمش من كتر الحجات اللى المفروض يتعلمها

و انا فى الخدمة

شكرا كتير اختي لكن كم هي كمية الرز بالنسبة للماء ؟
__________________
.
.

استودعتك أهلي في سوريا يا من لا تضيع ودائعه
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:48 PM.


images