صينية البطاطس - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 03-10-2007, 09:04 AM
  #2
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
تحبى معرفتها انا جاهزه يااختى
اولا) ..قومى بتعصيج اللحمه بالكميه المحتجاها (احضرى الحله التيفال وضعى فيها بصل متخرط صغير ناعم وضعى عليه الماء مقدار نص كبايه شاى ثم قلبى البصل فى الماء والحله بعيده عن النار ثم شيلى البصل بايدك وارميه فى سلة المهملات وضعى اللحمه الحله مع ماء اللى متشرب من ماء البصل واتركيه على النار لحد ماتغلى المايه اعصرى نص ليمونه ثم ضعى البهارات لى اللحمه واخفضى حرارة البوتيجاز حتى لا تحترق اللحمه) وبعد ان تستوى قومى بعمل ...........التالى

...........ثم قطعى بطاطس الكميه المطلوبه على شكل حلقات كبيره واغسليها وانقعيها فى ماء مع شوية ملح صغيرين..........واتركيها لحد ماكل شيئ يكتمل......وحضرى عصير طماطم مقدار كبايه متوسطه ونص كبايه
............
ثانيا )هاتى الصينيه وقطعى فى شرايح البصل وشرايح الطماطم (عل شكل حلقات) وتكون الطماطمايه كبيره والبصله ايضا ثم ضعى عليهم نص كمية البطاطس وماتنسيش تغسليها من الملح بالماء مرتين قبل ان تضعيها فى الصينيه ثم ضعى عليها اللحمهالمتعصجه كلها بالماء الفاضل فى الحله ثم ضعى باقى كمية البطاطس ثم ضعى عصير طماطم مقدار كبايه ونص كبايه +نص كباية ماء)وضعى الصينيه على نار البوتيجاز لحد ماتغلى ثم ادخليها الفرن)

وبالهنا والشفا
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 11:48 AM.


images