صينية البطاطس - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 03-10-2007, 01:20 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

اختي الكريمة صنيه البطاطس لها اكثر من طريقة

(1)

صنيه البطاطس باللحم

المقادير


لحم قطع + بصلة + مقدار من الماء + عصير طماطم + ملح و فلفل + صلصة طماطم + بطاطس


الطريقة

نحضر حلة و نضع فيها البصل مفري يشوح اما بسمن او زيت

اول ما يدبل نضع قطع اللحم و نشوح علي نار عاليه حتي يتغير لون اللحم نضع عصير الطماطم

و تترك اللحم حتي اقتراب النضج ( و ليس تمام النضج )

نحضر صنيه نضع فيها حلقات البطاطس بتكون حلقات سميكة اقل من عرض الاصبح




و نصب عليها خليط اللحم بحرص شديدة و تترك لتغلي علي البوتجاز

ثم تغطي و تدخل الفرن في القاع 10ق ثم في المنتصف شويه ثم نفتح الجريل

و اثناء الطهي لو احتاجت ماء اضيفي القليل منه و ليس الكثير حتي لا تفقدي تسبيكة الصلصة


(2)

نفس المقادير السابقة


الاعداد


نحضر حلة و نضع فيها مقدار من الماء و البصل و ورق الغار و الحبهان تغلي الماء

نضع قطع اللحم و تسلق بالطريقة العادية

في حلة ثانية نفرم البصلة و تقلب حتي الذبول ثم نضع عصير الطماطم و مكعب مرق

و تترك لتغلي 10ق ثم نوطي عليها النار و تترك حتي تتسبك

نحضر صنيه نرص فيها حلقات البطاطس و نصب عليها الصلصة المسبكة و قطع اللحم و تترك لتغلي فوق البوتجاز و تدخل الفرن

( لو اللحم تام النضج اثناء السلق توضع اللحم في اخر 10ق للبطاطس و هي في الفرن )

(3)

المقادير نفسها



بس بدل اللحم فراخ + اضافة ثوم مفري علي الصلصة

انا افضل سلق الفراخ و شكلها بيكون شهي اكثر مع الوراك

نفس طريقة التسبيكه و نرص البطاطس في الصنيهو عليها التسبيكة تغلي فون علي البوتجاز

ثم تدخل الفرن و اخر غلوة نضع الفراخ

ممكن تكون الفراخ بدون عظم

(4)

طريقتي ...

مش نفس طعم المسبك لكنه شهي ايضا و لو مذاقه الخاص


نحضر صنيه نرص البطاطس و نضع حلقات البصل و عصير الطماطم و مكعب مرقة و ملعقة سمن ( حسب الرغبه )

و تغطي و تترك لتغلي علي النار ثم تدخل الفرن


(5)

طريقتي

صنيه البطاطس البيضاء



نفس الطريقة السابقة لكن دون عصير طماطم و نضيف ماء

و بتكون شهية لو اضفنا عليها قطع من الفراخ


الاضافة لجميع الاطباق ( قرن فلفل حامي مقطوع نصفين فقط )

او فلفل بارد ( حسب الرغبة )

و اي استفسار انا تحت الامر

تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 04:30 AM.


images