Chicken Jalfrezi
المقادير
2 ملعقة طعام زيت زيتون ( 30مللي )
1 بصلة متوسطة
2 فص ثوم
1 قرن فلفل حامي
3 سم من الزنجبيل الطازج
2 صدر دجاج فيليه
2م /ص مسحوق الكاري او معجون الكاري(10مللي )
1/4 م / ص ملح ( 1.25 مللي )
1 م / ص صلصة طماطم ( 5 مللي )
125 مللي ماء
1 حبه فلفل رومي بارد
الطريقة
نقطع البصل صغير
نقطع الثوم صغير
نزيل البذور الخاصة بقرن الفلفل الحامي و يقطع صغير
الفلفل الحامي مقطع حلقات صغيرة
يقطع الفلفل الرومي البارد حلقات
يقشر الجنزبيل و يبشر
تقطع صدور الدجاج الفيليه مكعبات
نضع الطاسة الغير لاصقة علي نار متوسطة
نضع الزيت 2 معلقة طعام
اذا كنت تحب الصوص له سمك ممكن نستخدم الزبدة 2 م/ط ( حسب الرغبه )
نبدأ في التحمير
نضع البصل
و نضع الثوم و الفلفل الحامي
و يقلبو لمدة 4 دقائق او حتي احمرار البصل
نضع 2 م / ص بودة الكاري
و نضع صلصلة الطماطم
و نضع الملح
و يقلبو لمدة 30 ثانيه
نضع قطع الفراخ الفيليه
و تقلب لمدة 3 دقائق
ثم نضع الماء 125 مللي
و تترك لمدة 5 دقائق علي نار منخفضة
اذا احتاجت ماء زائد نضيف 125 مللي ماء
و تترك لمدة 3 دقائق علي النار
نضع الفلفل البارد و الجنزبيل
و يترك لمدة 1 دقيقة علي النار
نختبر نضع الفراخ
يقدم بجاني الارز البسمتي
الطبق النهائي
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010