Mango Chutney
المقادير
2 حبة مانجو
2 م / ط حوالي 30 مللي زيت خضار
عدد 2 قرن فلفل حار مجفف
عدد 2 حبه فلفل اسود ( حب )
رشة حبوب الكمون
1/4 م/ص حبوب الكسبرة
1/4 م/ص حبوب البصل
1/4 م /ص حبوب المسترد
1/2 م /ص ملح
1 م/ص سكر
1/4 م/ص بابريكا
1 م / ط حوالي 15 مللي عصير ليمون
اعادة للمقادير
الادوات المستخدمة
الادوات
مقشرة خضار +لوح تقطيع +طاسة غير لاصقة+ طبق للخلط +ملعقة خشبية +ملعقة صغيرة +ملعقة طعام +طبق +برطمان للحفظ
الطريقة
نقشر المانجة
و نزيل القشرة تماما
تقطع شرائح
توضع في طبق
و تهرس بالملعقة الخشبية
تحمير البهارات
في طاسة علي النار نضع 2 م /ط حوالي 30 مللي ( و ليس 15 مللي كما هو مكتوب )
علي نار متوسطة
نضع 2 قرن فلفل حار مجفف
نضع 2 حبه فلفل اسود
رشة حبوب الكمون
1/4 م /ص حبوب الكسبرة
1/4 م /ص حبوب البصل
1/4 م / ص حبوب المسترد
نضيف باقي التوابل
1/2 م / ص ملح
1 م /ص سكر
1/4 م / ص بابريكا
و نحرك البهارات لمدة دقيقة
نضع عصير الليمون
نضع عصير الليمون 15 مللي (1 م / ط ) عصير طازج
علي نار منخفضة
نضع المانجو
و تقلب
و تترك علي نار منخفضة لمدة 5 دقائق و تقلب من حين لاخر
تقدم .... توضع في البرطمان
و تحفظ لحين تناولها ( ممكن تحفظ في الثلاجة لمدة اسبوع )
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010