طريقة عمل كوسا بالبشامل...المصريه - الصفحة 2 - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 16-02-2008, 05:24 AM
  #11
asaif613
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Jun 2007
المشاركات: 262
asaif613 غير متصل  
يوة اختي ممكن فراخ وممكن تكون عندك مسلوقة وتنسليها وتحطيها مع الكويسة


وعن استفسارك نعم تحمري الكوسة مع البصلة المشوحة
قديم 16-02-2008, 10:16 AM
  #12
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


احضري الكوسه و اكشتيها بالسكينة


و قطعيها بالطول و نصف الكوسة قطعيها نصفين


اي الكوسة الواحدة تطلع 4 اجزاء


ضعي ماء علي النار و اول ما يغلي ضعي الكوسه

( اضافة الكوسه علي الماء المغلي لانها من الخضار الذي ينبت اعلي الارض و هذ معلومة اخذتها من الشيف اسامة

اي ان البطاطس بما انها تنبت تحت الارض عند سلقها توضع في ماء بارد ثم تسلق )

بعد ما تغلي الكوسة تصفي في مصفاه

فعلا بعض الاشخاص تشوح الكوسه في الزبد او السمن و بيكون طعمها روعه لكن بتكون ثقلية شوي

**

نجهز اللحم المفروم اما بتحمير البصل و وضع اللحم المفروم النئ و يشوح حتي ينزل ميته

او نضع اللحم المفروم النئ علي قليل من الزيت يشوح حتي يتغير لونه ثم نضع البصل و يشوح

او نضع اللحم المفروم النئ و البصل علي نار هادئه بدون اي اضافات حتي ينزل ميته و يشربها

في الثلاث طرق نضع مكعب مرقة دجاج + فلفل اسود + رشة حبهان مطحون + ورق غار


لاعطاء النكهه الطيبة للحم

ثم نضع طماطم مبشورة و ملعقة صلصة ليكون اللحم المفروم احمر

و كده اللحم المفروم جاهز

**

اعتقد انها افضل طعاما باللحم المفروم عن الدجاج فانا لم اجرب الدجاج

**

نبدأ تجهيز الباشميل


نحمر القليل من الدقيق و يكون مقدار الدقيق مساوي لمقدار الدهن زيت كان او سمن او زبد

و يحمر حتي يكون ذهبي اللون

و يضاف اليه اللبن و يقلب حتي يغلط قوامه و يضاف اليه الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب و من الممكن اضاف اي جبن حسب الرغبة


او من الممكن وضع الدقيق و اللبن و بيضة في اناء و يقلبو

و يصفوا في قدر علي النار و يلقلب الخليط حتي يغلط قوامه و من الممكن اضافة مكعب مرقة دجاج

و القليل من الماء


و حين الحصول علي القوام المطلوب نضع رشة ملح و فلفل ابيض و رشة جوزة الطيب


**

نحضر طبق بايركس يفضل لانه بيكون شكله اظرف عند التقديم


ترص رائح الكوسة بعناية لتغطي القاع و نرش عليها ملح و فلفل اسود


نضع اللحم المفروم يغطي الكوسة

و نضع 2 م/ك باشميل

ثم نرص باقي الكوسه و ترش بالملح و الفلفل الاسود
و نصب عليها باقي الباشميل يغطي السطح تماما

تدخل الفرن في القاع لمدة 10ق

ثم ترفع في الرف اللي في الوسط لمدة 20:30ق

من الممكن ان تضعي علي وجه الصنة بيضة مخفوقة او جبن موتزريلا او قطع من الزبد

او رشة بقسماط

حسب الرغبة



اتمني ان اكون افدتك


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 16-02-2008 الساعة 10:21 AM
قديم 16-02-2008, 05:41 PM
  #13
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
انا هاعملها دلوقتى وصورها ونزلها
__________________
قديم 16-02-2008, 08:35 PM
  #14
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
لسه فى الفرن
ادعو تطلع بالسلامه
__________________
قديم 16-02-2008, 08:50 PM
  #15
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
طلع طاجن الكوسه بالبشامل من الفرن
:14::14::14::14::14::14:
والنتيجه
وااااااااااااااو
هانزلها فى موضوع خاص
__________________
قديم 16-02-2008, 08:54 PM
  #16
alhamama
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Jun 2006
المشاركات: 1,140
alhamama غير متصل  
[blink]في الانتظاااار[/blink]
__________________
شاركوا معنا في:
[blink]
@::مسابقة أسئلة دينية 2 ::@
[/blink]
قديم 16-02-2008, 10:36 PM
  #17
شروق السعودية
عضو متألق
 الصورة الرمزية شروق السعودية
تاريخ التسجيل: Aug 2006
المشاركات: 1,245
شروق السعودية غير متصل  
الحمدلله على السلامة (الكوسا )
. . . .
__________________
التسامح والتغاضي والتغابي
تخلي القافلة تمشي
قديم 17-02-2008, 01:56 AM
  #18
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
للاسف يابنات
دلت الصور
والله اكسفت انزلها
روحت مسحه الصور
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 11:59 AM.


images