سؤال عن الجبن الحلوم - الصفحة 2 - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 17-03-2008, 01:49 PM
  #11
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة kokar_2001 مشاهدة المشاركة
حبيبتى مستكة انا شوفت برنامج وصفات عباس السرية و جاب طريقة عمل الكنافة النابلسية
و كانت بالجبنة العكاوى

بس هى بتتعمل مش طبقتين و بينهم الجبنة ذى المتعارف عندنا فى مصر

بتفرمى الكنافة مع شوية شربات و الزبدة و تفرشيها فى الصينية و تحطى فوقيها الجبنة و تسوبها على نار البوتاجاز من فوق و كل شوية تحطى حتة قماش على الجبنة عشان تمتص الماية و لما الكنافة تستوى بتقلبيها على ناحية الجبنة و تطفى النار و تشربيها بالشربات


اما عن الفرق بين خبز الصاج و الفرن هو طريقة التسوية دا بيستوى على الصاج من فوق و التانى بيستوى جوه الفرن


ارجو انى اكون افدتك

مشكورة حبيبتي ..... و ان شاء الله هشتري جبن عكاوي و حلوم

و اظبط كام طريقة و انزلها

انا شفت نفس طريقة الكنافة بس للشيف اسامة و اتذكر انه استعمل جبن عكاوي بس نقعها الاول لانها مالحه

و طبعا عرفت الفرق ما بين الصاج و الفرن

شكرا غاليتي


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 17-03-2008, 04:55 PM
  #12
sunshine545
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية sunshine545
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 6,910
sunshine545 غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة مشاهدة المشاركة
اكيد حبيبتي بتكون الجبنة في النهاية مطاطية صح

و الجبنة االخضراء عندنا هي الليكفورد

اللي بها بكتيريا صالحة

بس لا اعتقد انكي تقصديها
فعلا انا لااقصد الليكفورد

عندما احضر منها اريك صورتها وهذه الايام هي موسم الجبنة

وهي التي نسلق منها للتخزين

اما طريقة الكنافة النابلسية فهي مختلفة تماما عن الوصفة التي كتبتها kokar_2001 فهي كما قلت لك بالجبنة الطرية المسماة بالخضراء تفرم وتنقع لغاية ان يزول اثر الملح منها

اما عن رول جبنة الحلوم فهو مشهي للغاية

يسلموا ايديكي
__________________











قديم 17-03-2008, 05:21 PM
  #13
kokar_2001
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية kokar_2001
تاريخ التسجيل: Jun 2004
المشاركات: 1,872
kokar_2001 غير متصل  
صن شاين احنا كدة حنستنى صورة الجبنة اللى قصدك عليها


عشان انا و زوجى بنحب الكنافة جدا
__________________
ربنا يحفظلى اولادى من كل سؤ
فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ /اللهم ارزق اخواتى بالذرية الصالحة
قديم 24-03-2008, 03:32 PM
  #14
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
مشكورين حبيباتي

اشتريت الجبن و قلتها بالزيت

كان خيال

جزاكم الله كل خير


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 09:13 PM.


images