الطــريـقه:-
1- نغلى اللبن ثم نتركه ليبرد
2- نضع النشا والسكر والبيض وفانيليا ونحلطهم مع بعض جيدا
3- نضع هذا الخليط مع اللبن على نار هادئه مع التقليب باستمرارحتى يغلظ الخليط
ثم يوضع فى اطباق التقديم
وتزين بالمكسرات على حسب الرغبه .
هو بيتعمل فى البيت بأنك تغلى حليب على النار وتخلى شوية حليب باردين فى طبق منفصل تضيفى لهم صفار بيض وتقلبيهم ثم تضيفيهم للحليب المحلى اللى بيغلى على النار وتفضلى تقلبى بسرعه الى ان يصير الخليط كثيف وتضيفى له فانيليا ولما يبرد هيجمد . وهو بيباع فى السوبر ماركت على شكل بودرة تسمى الكستر او الكسترد
الاخوات ما قصروا بس حبيت أوضح شغلة مهمة و هي انه في الكاسترد و في الكاستر و أظن في الأول سألتي عن الكاستر. في اوروبا عندتا الكاستر هو نوع من السكر خاص بالحلويات caster sugar . فانتبهي و لازم تفرقي بين الاثنين.