شوفي غاليتي
في اكثر من فكرة لتجنب امتصاص الباذنجان للزيت
1- يغطي شرائح الباذجان برشة خفيفة من الدقيق قبل القلي
2- يقطع الباذنجان بالطول بدل حلقات بالعرض
3- عند تحمير الباذنجان لا تشكيه او تقومي بعمل فتحات بالشوكه اثناء القلي يعي قلبيه بالملعقة مثلا
4- رشي علي الباذنجان ملح قبل القلي و ضعي عليه ثقل حتي يفقد مائه و جففة شريحة شريحة قبل القلي
5- بعد القلي ضعي الباذنجان في مصفاه لليوم التالي ستجدي انه فقد الكثير من الزيت
6- قطعي الباذنجان شرائح و ادهني كل شريحه بالزيت من الناحين و دخليه في صنيه في الفرن حتي يتحمر طريقة صحية لكن للاسف تفقدي طعم القلي لكن بالتعود سوف يعجبك
ان شاء الله طريقة منهم تنجح معكي كل هذه المعلومات عندي من اقاربي و اصدقائي لوجود حل
و ايضا فكرة اخري
7- رشي علي الباذنجان قلب القلي ملح و قليل من السكر انا جربتها بيتحمر بسرعه و طعم بيكون مميز و مش مسكر اوي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010