اريد طريقة عمل الجريش - الصفحة 2 - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 23-12-2009, 11:36 PM
  #11
helwaya
عضو مميز
 الصورة الرمزية helwaya
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 1,413
helwaya غير متصل  
الجريش يا فتوشي انا كلته كتير اوي

بس غالبا كان بالزبادي

كان طعمه بالظبط بالظبط زي الكشك الصعيدي بتاع مصر

عارفاه ؟
__________________
قديم 24-12-2009, 12:33 AM
  #12
احساس عمري
عضو مميز
 الصورة الرمزية احساس عمري
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 743
احساس عمري غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة fatoushi مشاهدة المشاركة

ياللا هجرب فى العيال!!!!!!
امال ربنا بيرزق الامهات بعيال ليه ؟
ماهو عشان تبقى حقل تجار ب لطبخاتنا اللوذعيه

احساس عمرى لا انا اقولك خاطرى بأيه خاطرى بمنسف ولو انى ما اعرف ايه هو بس اسمه حلو او مندى وبرضه حد الله ولا عمرى شفته

اقولك نفسى فى ايه نفسى فى ايه ؟؟؟؟؟؟أممممممممممم
ايه رايكم نفتح موضوع كل واحده نفسها فى ايه السنه دى بإذن الله والله اعمل لكم موضوع ونشوف لو ربنا احيانا اخر السنه مين حقق قد أيه نجاح


بس مش عارفه احطه فى اى قسم!!!!!!!
ههههههههههههههههههههههههه
حلوة حجرب في العيال
فتوشي ياعسل
المنسف اكلة اردنية ماكلتها بس والله شكلها يدوخ
هي لحم ورز وعليهم اعرف حليب







اما المندي
<<< ترى احساس بنت دبة بس والله مو من الاكل
المندي معروف اكلة يمنية بحتة وسعودية وخخاصة بجدة لان اهل نجد لهم المفطح وهنا المندي






والله الصورة تدوخ هههههههههههههههههههههههههههههه

اما على انا وش نفسي فية
نفسي بورق عنب مصري

والصواني المصريية
وبس
__________________
[ ]
قديم 24-12-2009, 02:37 AM
  #13
fatoushi
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية fatoushi
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 942
fatoushi غير متصل  
احساس عمرى

انا عمرى اذيتك؟؟؟؟!!!!!!!
عمرى زعلتك فى حاجه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!

طاب الصور لازمتها ايه يعنى.........قهرررررررررررررررررررررررررررررر!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!


يعنى بقيت شبه التعلب بتاع توم اند جيرى لما عيونه تطلع ........... يا نهار ى .......... الاكل شكله يجنن ........يخرب عقلك ........
طاب اتصرف انا ازاى دلوقت يعنى
تصدقى الكيلو اللى نزلته طلع تانى عالصور بس........


حلوايه طاب انا بحب الكشك ممكن بقى تقولى لى الجريش بالزبادى ازاى ولو تعرفى الخريس ده كمان بيتعمل ازاى يبقى كتر خيرك..........
لازم تخدمى بلدك برضه وانتى فى الغربه ........
يعنى طريقة الجريش والهريس واجب وطنى تجاه ابناء بلدك
__________________
ليس كل ما يلمع ذهباً
قديم 24-12-2009, 06:07 AM
  #14
helwaya
عضو مميز
 الصورة الرمزية helwaya
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 1,413
helwaya غير متصل  
بوصي يا فتوشي ... انا لما دورت على طريقة عمل الجريش

لقيتها تقريبا نفس وصفة الكشك الصعيدي اللي بنعمله الفرق هو في الجريش نفسه

يعني الكشك الصعيدي بيبقى مدور وناشف ومملح

وادي صورة من عندي



وبتنقعيه في ماية لمدة نص ساعة (بتاع 5 وحدات منه كدا) لحد مايفك وتصفيه .. وعلى فكرة بعد مابيفك بيكون شبة الجريش !

وبعدين في مرقة الفراخ تحطيه يغلي شوية لحد مايستوي ..

تكوني مدوبة شوية دقيق مع علبة زبادي (في ناس بتحط حليب بدل الزبادي بس الزبادي احلى ) وتحطيهم عليها لحد مايمسك زي كشك الماظة كدا

وفي النهاية ملعقة سمنة على بصلة محمرة ... وتحطيها فوقيهم وتقلبي

وفي ناس بتعكس .. تحمري البصلة وتحطي المرقة عليها وتسوي الكشك والخ..

وفي ناس بتحب تعمل جمبها دمعة زي بتاعة الكشري

والجريش نفس القصة بس بدل الكشك الصعيدي تقريبا بيحطوا كباية او أقل على حسب الكمية .. وكمان لاحظت انهم بيزودوا كمون ... وفلفل حار أخضر ..ونفس الحكاية في ناس تحب تفتفت فراخ واللي بيفتكسوا ويحطوا جبنة كيري والخ ..

انا الكشك ده بعمله لما بكون مستعجلة اوي وفي نفس الوقت وجبة مفيده.. وكمان في ناس بتحب تعمله بالبيض كدا لوحده

بس انا لما دقت الجريش لقيته زيه بالظبط .. بس هو بالنسبة ليّه كنت حساه اموع شوية .. الكشك تحسيه مالي مركزه .. وكل واحد على حسب ماتعود
__________________

التعديل الأخير تم بواسطة helwaya ; 24-12-2009 الساعة 06:15 AM
قديم 24-12-2009, 10:55 AM
  #15
بكر الشايب ياسمين
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية بكر الشايب ياسمين
تاريخ التسجيل: May 2009
المشاركات: 3,613
بكر الشايب ياسمين غير متصل  
اقتباس:
جمبها دمعة زي بتاعة الكشري
!!! ؟؟؟ يعني شو دمعة بتاعة الكشري


امبارح كان عندي عزومة وسويت منسف ! لو عارفة كان صورته وحطيت لك الطريقة يا فتوشه ههههه

بس حاضر ان شاء الله قريبا لانه عزايم زوجي كتيرة ودايما يطلب منسف !
__________________
اللهم ارزقني بالذرية الصالحة يا رب
قديم 24-12-2009, 02:03 PM
  #16
متفائلهـ
عضو مثالي
تاريخ التسجيل: Nov 2008
المشاركات: 1,553
متفائلهـ غير متصل  
الله يكون في عون العيال

والجريش سهل جداً مافيه اسهل منه في الأول كنت اظنه صعب ومشوار ويبيله شغلانه طلع سهل جداً وأبسط من الكبسه وأحلى بعد +++ توي اطبقه الاسبوعين اللي راحوا ،،

وطريقتنا تقريباً نفس فيافي بس نحط بصل مفروم مع نفس المويه قبل مانكب الجريش وحليب بدال الزبادي لأننا مانفضله حامض ،،

جربيها وعلمينا وش صار عليك ،،

موفقه .
__________________
1-5-1433هـ
الحمد لله رزقت بأجمل بنوته ربي يخليه ويصلحه ..
قديم 24-12-2009, 11:06 PM
  #17
fatoushi
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية fatoushi
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 942
fatoushi غير متصل  
متفائله يكون فى عونهم ليه حملت فيهم 9 اشهر يبقى ياكلوا اختراعاتى دون تذمر ولا اعتراض
ده حقى عليهم الله
ده انا مبدعه يا بنتى ، اخر اختراعات ، لعلمك بقى انا بس لو اركز هبقى ولا الشيف اسامه ولو انى ما بحب اكله بس يعنى الصيت ولا الغنى

بكوره الله يزيد عزايم الشايب ، انتى ابعتى بس فى صور وانا انفذ على طول يا استاذه


حلوايه جارى التنفيذ


بكوره الدمعه بتاعه الكشرى هى صلصة الكشرى

عباره عن بصله صغيره فى زيت لحد ما تصفر وبكون فى الخلاط حاطه طماطم ومعجون طماطم وفلفل حامى وثوم وملح وفلفل ومعلقه صغيره جدا كمون
واضربهم فى الخلاط واضيفهم على البصله
واسيبها لحد ما تتسبك
بس يا ستى دى الدمعه
__________________
ليس كل ما يلمع ذهباً
قديم 25-12-2009, 06:49 AM
  #18
الصائمة لله
رئيسة الهيئة الاستشارية
 الصورة الرمزية الصائمة لله
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 14,843
الصائمة لله غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

غاليتي ؛ fatoushi هذه طريقة الجريش بالصور ..نقلتها لك من النت ...ونفس الطريقة التي أتبعها ولكن أنا بدون جبن ؛ وأضيف لكل كاسين جريش كأس رز مصري لكي يعطيها بياض أكثر فقط ..ولكن بدونه برضو لذيذة ..

ولكن جربيها بالجبن لأن الجبن دائماً يعطي مذاق لذيذ ويبرز الطعم ..


وهذه الصورة للجريش



الـمـقـاديـــر

جريش حب
بصل مقطع
زبدة المراعي
دجاج مسلوق ومفلول
ملح
كمون
لبن
زبادي
جبن مثلث


الـطـريـقـــــة

يوضع القدر على النار.
ويوضع فيه البصل والزبدة والدجاج المسلوق
والملح والكمون (ويحمس) قليلاً ثم يضاف قليلاً من الماء
ويضاف الجبن والزبادي ثم يصب عليه الكمية المطلوبة والمرغوبة من اللبن.
ثم يضاف حب الجريش عليه ويحرك باستمرار لمدة 5 دقائق حتى تذوب المحتويات في بعضها.
ثم يغطي ويترك على نار هادئة لمدة ساعة ونصف الى ساعتين حسب كمية الجريش.
مع ملاحظة انه لا بد من تحريكه كل 5 دقائق اثناء هذه الفترة حتى لا يحترق ولا يتلبك في بعضه.
حمسة الجريش وتتكون من :
(بصل , سمن , بهارات , ملح , ليمون أسود مطحون , فلفل أسود).


==============================================

وهذه طريقة اخرى ..شكلها ألذ .. ..لأن طعم جبن كيري قشدي ولذيذ

وتسمى { الجريش الملكي } بالجبن الكيري من غير لبن أو زبادي ..


المقادير بالصورة واضحة :-



المقادير:

(( 6 حبات جبن كيري مربعات - ملح , بهارات , مكعب ماجي - ماء مغلي نقي - بصل مقطع - نصف قطعة زبدة , لحم دجاج مقطع ومفتت - جريش حب مغسول ومنقوع ))




نقوم بحمس نصف كمية البصل مع نصف كمية الزبدة (( ونخلي النصف الباقي علشان نصلح به التكشينة ))



نضيف لحم الدجاج المفتت ونستمر في التحريك .



نضيف البهارات والملح والماجي ونستمر في التحريك .ومن ثم الجبن




نضيف الجريش ونستمر في التحريك .





نضيف الماء المغلي إلى المكونات ونقوم بتحريكه وبشكل مستمر ثم نتركه على نار هادئة لمدة ساعة إلى ساعة ونصف - حسب الكمية - مع مراعاة أن نقوم بتحريكة كل 10 إلى 15 دقيقة .


هكذا يكون الشكل الختامي لقدر الجريش بعد أن صار جاهزاً للتقديم .





يقدم ساخناً ويوضع فوقه كشنة البصل بالزبدة والبهارات .

يالله جربي أحد الطرق على صغارك ..

وبالعافية على قلوبكم ..

أسأل الله العلي العظيم أن يوفقك ويقر عينيك في صغارك ويرزقك من غير ماتحتسبي ويجعل رزقك صباً صباً ويبارك لك فيه .

اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ..
__________________
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

=====================

قديم 25-12-2009, 07:09 AM
  #19
الصائمة لله
رئيسة الهيئة الاستشارية
 الصورة الرمزية الصائمة لله
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 14,843
الصائمة لله غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عدت ..

وهذه طريقة عمل الهريس السعودي
..ياعزيزتي .. fatoushi




الهريسه طبق شعبي في السعوديه
وله عدة طرق وهذه احداها

المقادير

- حبة دجاج كامله من دون جلد مقطع ؛ وممكن باللحم الفخذ بدون عظم ؛
- ثنين كاس هريسه والهريس حبوب القمح وتباع في المحلات
- اربع حبات طماطم0
- حبة ماجي0
- م ونص ملح0
- 12 كاس ماء ممكن نزيد اونقلل

الطريقة

1- نغسل حب الهريس ونتركه على جنب
2- نضع الماء في قدر على النارونضع الدجاج
والطماطم بعد التقطيع والماجي والملح ونتركه على النارحتى يغلي
3- نضع حب الهريس ونتركه على النار حتى الاستواء
4- وبعد الاستواء نضرب الهريسه
5- توضع في طبق التقديم وتوضع الزبده عليها المذابه ممكن نزيد
كمية الزبده اونقليل على حسب الرغبه


جربيها وإن شاء الله تنجح معك جميع الطرق لأنها سهلة ولذيذة ومغذية جداً ...

وبالعافية على قلبك وقلب صغارك ومن تحبين ..

أسأل الله العلي العظيم أن ييسر لك الخير حيثما كنت ؛ ويحفظك الله بما حفظ السموات والأرض ....

اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ..
__________________
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

=====================

قديم 25-12-2009, 04:33 PM
  #20
الغربه مره
قلب المنتدى النابض
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 3,154
الغربه مره غير متصل  
فتوشي اسهل شي و علشان تريحي حالك

اعمليها اذا كان الجريش ناعم (( او اطحنيها بلمطحنه ))

اعمليها كبه يعني نفس طريقه الكبه بلبرغل بس اعمليها بلجريش

و ممكن تسلقيها بدل ما تقليها و تطلع روعه مع مخلل المنجا و السلطه

و ممكن بعد ما تسلقيها او تقليها تحطيها مع المسقعه بدل اللحمه تطلع ،،،،، واو

جربيها ،،،،،، و تدعيلي

بلنسبه للاولاد من يقولولي اعمليلنا عيد ميلا د (( احنا ما نحتفل بعيد الميلاد ))
و جيبيلنا هدايا

اقول لهم انا الي خلفتكم انتو الي تجيبو لي هديه باعياد ميلادكم (( شكر وعرفان ))

مش بس ياكلو الي انا اخترعه ده يكون قمه الحنيه و الحب
__________________

التعديل الأخير تم بواسطة الغربه مره ; 25-12-2009 الساعة 04:35 PM
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 04:39 PM.


images