محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008 - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 23-04-2010, 07:56 PM
  #1
بنت مكة2008
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية بنت مكة2008
تاريخ التسجيل: Apr 2009
المشاركات: 7,516
بنت مكة2008 غير متصل  
icon49 محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008


<<فرحانه سويت شوية حركات بي الفوتوشوب

اليوم اطباقي ماكولات مصريه متنوعه
<<تعبت بس لانوا يبغالها وقت

نبدا بي المحشي

كان صنفين بس ((ورق عنب -فلفل رومي ))

خلطتى يمكن مختلفه شويه او في احد زي مااعرف بس خلطه خطيررررة وطعم المحشي فيها غير

المقادير
بصل مكعبات صغيره -خضار (كزبرة خضراء - بقدونس -شبت -نعناع -طماطم - كزبرة ناشفه -قليل شطة - هيل مطحون - ملح- فلفل اسود - رز مصري )

اول شي نحمر البصل وبعدين نضيف الخضار

مدري فين راحت صورة البصل مع انى صورتها وظبطتها




نحركهم سوا شويه



نضيف الرز للخضار



ونخلط



ونضيف الطماطم والبهارات وقليل مويه



نخليهم ينضجوا وبعدين ناخد كميه للحشوو



بدات بي ورق العنب محبوب الكل



طبعا نلفوا ونرصوا في قدر ونبدا بي الطبخ نضيف مرقه دجاج
<<حانرجع للدجاج بعدين

-زيت زيتون - قليل ملح




ونضيف طماطم مطحونه


انا اثناء الطبخ استخدم غطيين واحد داخلى على نفس الورق وواحد خارجى

دا الاول



دا الثانى


نتركهم ينضجوا تقريبا 20 او 25 دقيقه

في دا الوقت نحشي الفلفل بس ماصورت غير الشكل النهائي مايحتاج

ونفس طريقة الطبخ بس غطاء واحد مايحتاج 2

ودا شكلوو



وهنا تقديم الفلفل والورق عنب






>>رجعنا للدجاج بعد مااتسلق حطيتوا في صينيه ضيفت ملح وفلفل اسود وطماطم وقليل زيت وحمرتوا في الفرن




<<<باقي اكله لاحد يرد اووك
__________________
ياررب ارح قلبي وعوضني خير
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:28 AM.


images