
شاورما لحم و فراخ
شاورما اللحم ( طريقة الشيف منال العالم و مجربة و معتمدة )
خلطة اللحم
1 كليو تقريباً لحم عجل + 4 فص ثوم مهروس ناعم + 1/4 ك زيت زيتون + 1/3 ك خل + 1 م/ك بهارات لحم +1 م/ك كزبرة مطحونة + 1/4 م/ص فلفل أسود + 1/2 م/ص كركم + 1م/ص قرفة مطحونة + 1 م/ك ملح
1 حبة متوسطة طماطم مقطعة صغير + 1/2 حبة فلفل اخضر جوليان
صلصة الطحينة
1 ك طحينة ( هرده) + 3/4 ك ماء + 1/4 ك عصير ليمون + 2 م/ك خل + 1 م/ص ملح + 1/2 م /ص كمون مطحون
للتقديم
1 حبة ك بصل + 3- 5 م/ك سماق + 1 ك بقدونس مفروم
الطريقة
- نحضر علبة بلاستيك نضع فيها الثوم + زيت الزيتون+ الخل + الكركم + الكمون + بهار المشكل + الكزبرة + القرفة + الدارسين + ملح و يقلب الخليط جيدا و تضاف اللحم مقطعة شرائح ( جوليان )
- يفضل استخدام نوع اللحم الخاص بالشاورما ( اسالي الجزار )
و ممكن اضافة ( ليه خروف للحصول علي طعم الشاورما في المحلات ) - تترك في الثلاجة طول الليل ( يفضل لنتائج مضمونة اتباع التعليمات عشان تدعيلي )
- نحضر مقلاة غويظة و نضعها علي نار قوية ( بدون اضافة اي دهن ) توضع عليها اللحم بالخليط و تشوح ( علي حيب نوع اللحم ممكن تنزل مياه ) تترك علي نار القوية حتي تجف و تشوح يضاف اليها الطماطم و الفلفل في اخر تشويحة
- و نطفي النار ثم نضيف البصل ( المضاف اليه السماق و المتروك حوالي 10ق قبل اضافته ) و البقدونس المفري
الطحينة
نضع الطحينة + الليمون + الخل + ملح و يقلب و يضاف الماء بالتدريج و تقلب لحين الحصول علي القوام اللين ( لم اجربها )
طريقتي في الطحينة مختلفة
نضع حوالي 2 م/ك طحينة و يضاف لها القليل من الخل البيض و تقلب حتي تتماسك يضاف كمون مطحون و يضاف حوالي 1 و 1/2 علبة زبادي + ملح فلفل اسود و تقلب و لو شعرت انها غليظة القوام يضاف لها القليل من اللبن ( اللبن الحليب )
التقديم
- نحضر الخبز اللبناني و التورتيا المهم الخبز يكون رقيق
- يدهن طحينة و نضع الشاورما و تلف و تقطع نصفين بالورب و يقدم معها مخلل
و نفس المقادير علي الفراخ ( مجربة و ناجحة )
و ممكن نفس الطريقة تسخدم مع ( فتة الشاورما ) او تقدم مع المكرونة
يا رب تكوني استفدتي و جربيها و ان شاء الله تعجبك
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010